Ga naar de inhoud

HetHuisDoesburg

Serie Stadsvertellingen over Doesburgse kroonjaren

Na de succesvolle serie over 75 Jaar Vrijheid organiseert HetHuisDoesburg van oktober tot april vier nieuwe stadsvertellingen. De vertellingen vinden plaats in de filmzaal van Het Arsenaal en gaan over Doesburgse kroonjaren, jaren die uitgebreid worden gevierd of herdacht.

De eerste van die vier vertellingen behandelt 1572, het jaar dat Doesburg werd ingenomen door de Geuzen.

De eerste van die vier vertellingen behandelt 1572, het jaar dat Doesburg werd ingenomen door de Geuzen, in 2022 precies 450 jaar geleden. Het jaar 1572 wordt gezien als het begin van de geboorte van Nederland en als keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog. Wat er precies gebeurde, wat dat betekende voor gewone Doesburgers en wat de effecten waren op de lange termijn wordt op zondag 3 oktober om 14.00 uur verteld door Maaike Bäumler, teamlid van HetHuisDoesburg. Bäumler werkte mee aan eerdere producties en stadsvertellingen, is lid van de transcriptie archiefgroep Doesburg en oud-lid van de wijkraad Beinum.

Het programma duurt 30 tot 45 minuten. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur en de vertelling begint om 14.00 uur. De toegangsprijs is € 5,00.

Het Arsenaal biedt vanaf 12.00 uur een 2-gangen lunch-arrangement aan. De prijs hiervan bedraagt € 19,00. Het arrangement is inclusief een toegangskaartje en na de lunch een kopje koffie, thee of cappuccino met bonbon.

Reserveren via https://hethuisdoesburg.nl/ is verplicht.

Er is een coronacheck volgens de regels van de overheid

3 oktober – 1572, Doesburg ingenomen door de Geuzen

7 november – 1672, het rampjaar in Doesburg

6 februari – 1872, Oranje boven en broedertwisten in Doesburg

3 april – 1972, de jonge geschiedenis van de wijk Beinum

Geef een reactie