Ga naar de inhoud

HetHuisDoesburg

Minizine: De Gieterij geeft Doesburg een boekje cadeau

Het boekje ‘Gieterij Doesburg bestaat honderdvijfentwintig jaar’ is vanaf de derde week van februari gratis verkrijgbaar op verschillende plaatsen in Doesburg. De uitgave in minizine-formaat is gemaakt ter gelegenheid van het honderdvijfentwintig-jarig bestaan van de Gieterij. Het boekje, een cadeau voor medewerkers en partners van het bedrijf en voor de inwoners van de stad Doesburg, is een gezamenlijke uitgave met HetHuisDoesburg.

Het idee voor het jubileum-minizine ontstond toen aan het einde van het jaar 2020 werd gezocht naar manieren om twee belangrijke ijkpunten in de geschiedenis van Doesburg gezamenlijk vorm te geven. Het verhalenplatform Doesburg Vertelt maakte in de loop van 2021 al de online verhalen ‘Doesburger en Geheim Agent’ en ‘IJzeroer en waterkracht.’ Het minizine is het sluitstuk op die samenwerking. Het boekje geeft een persoonlijk inkijkje in het bedrijf aan de hand van verhalen met en over werknemers. Het minizine, dat is gedrukt door Hami drukkers, is vanaf dinsdag 15 februari verkrijgbaar op onder andere de volgende locaties: Staarink Warenhuis, Slagerij De Worstepinne, Boek en Buro, VVV Doesburg, Bibliotheek Doesburg, Podium Doesburg, Martinikerk en Sporthal Beinum.

Het minizine, dat is gedrukt door Hami drukkers, is vanaf dinsdag 15 februari 2022 verkrijgbaar op -onder andere- de volgende locaties:
– Staarink Warenhuis,
– Slagerij De Worstepinne,
– Boek en Buro,
– VVV Doesburg,
– Bibliotheek Doesburg,
– Podium Doesburg,
– Martinikerk
– Sporthal Beinum
– en nog een aantal locaties.

Geef een reactie